هوالشافی
اخطار : کاربر گرامی ساختن و استفاده کردن از داروهای گیاهی حتما تحت نظر پزشک متخصص طب سنتی می بایستی باشد لذا هیچ وقت خودسرانه اقدام به درمان نکنید.
مفيد براى درمان بواسیر و سیستم گوارش
بواسیر عبارت است از سیاهرگهای گشادشده ( واریسی) در راست روده یا مقعد. بواسیر ممکن در مجرای مقعدی (بواسیر داخلی) یا در مدخل مقعد (بواسیر خارجی) واقع شده باشد. بواسیر ممکن است سالها وجود داشته باشد اما تنها با وقوع خونریزی بدان پیبرده شود.
انواع بواسیر :
همه ی ما در قسمت مقعد، رگ های بواسیری داریم. اگر این رگ ها تحریک شوند، ممکن است ملتهب شده، ورم کرده یا حتی خونریزی کنند. این وضعیت معمولاً بواسیر نامیده می شود.
بواسیر دو نوع دارد: بواسیر خارجی و بواسیر داخلی:
بواسیر خارجی :
بواسیر خارجی برآمدگی نرمی در اطراف دهانه ی مقعد است. گاهی اوقات ممکن است حالتی به نام بواسیر ترومبوز رخ دهد. در این وضعیت، یک لخته ی خونی ایجاد شده و آن برآمدگی سفت می شود. از آنجا که بافت های اطراف مقعد پوشیده از پایانه های عصبی است، بواسیر خارجی معمولاً بسیار دردناک است.
بواسیر داخلی :
بواسیر هاى داخلى از نظر شدت علائم به چهار درجه تقسیم مى شوند:
درجه اول: خونریزى بدون بیرون زدگى
درجه دوم: خونریزى همراه بیرون زدگى که خودبه خود جا مى رود
درجه سوم: خونریزى به همراه بیرون زدگى که با دست جا مى رود
درجه چهارم: خونریزى به همراه بیرون زدگى که با دست جا نمى رود
از آنجا که پایانه های عصبی حساس در مقابل درد زیادی در داخل کانال مقعد وجود ندارد، این نوع بواسیر خیلی دردناک نیست. اما ممکن است که حین عمل دفع، این بواسیرها خونریزی کنند. گاهاً ممکن است این نوع بواسیر تا اندازه ای ملتهب شود که به خارج دهانه ی مقعد کشیده شود. این وضعیت سقوط و پایین آمدن بواسیر نامیده می شود.
به طور کلی، شدت بواسیر داخلی چهار درجه یا مرحله دارد:
در مرحله ی اول، بواسیرهای کوچکی در لایه ی داخلی دهانه ی مقعد ایجاد می شوند. در اکثر این افراد، این مرحله مورد توجه قرار نمی گیرد، مگر اینکه کشیده شدن مدفوع سخت بر روی سطح مقعد ایجاد کمی خونریزی کند.
دردرجه ی دوم، قسمت کوچکی از بواسیر در حین عمل دفع از دهانه ی مقعد بیرون می آید. اما بافت پیوندی کانال مقعد هنوز آنقدر سخت و محکم هست تا این بواسیرها را دوباره به داخل مقعد برگرداند.
در مرحله سوم، بواسیرهای دردناک در حالت پایین افتادگی و بیرون از مقعد باقی می مانند. اما می توان با دقت زیاد آنها را با دست به داخل دهانه ی مقعد بازگرداند.
شدیدترین و جدی ترین مرحله از این بیماری زمانی است که میزان زیادی از این بواسیرها در یک زمان از دهانه ی مقعد بیرون می آیند. این موقعیت دردناک و خطرناک نیاز به جراحی فوری دارد.
افرادی که به این بیماری مبتلا گشته اند، معمولاً حین عمل دفع دچار خونریزی، خارش، درد و ناراحتی در ناحیه مقعد می شوند. در موارد شدید، بواسیرهای داخلی ممکن است از دهانه ی مقعد بیرون بیایند، و بواسیرهای خارجی لخته های خونی ایجاد خواهند کرد.
آیا شما نیز در خطر ابتلا هستید؟
همه می توانند به بواسیر مبتلا شوند. در واقع بیش از نیمی از افراد پس از ۵۰ سالگی گرفتار این بیماری می شوند.
در اکثر موارد این بیماری از فشار و درد در هنگان انجام عمل دفع ایجاد می شود. از عوامل دیگر این بیماری می توان به وراثت، بالا رفتن سن، یبوست، اسهال، و عمل جنسی اشاره کرد.
وقتی کسی یکبار به این بیماری مبتلا شود، احتمال تکرار مداوم آن بسیار زیاد است. این به این دلیل است که تورم باعث ضعیف شدن دیواره های رگ ها می شود و در نتیجه آمادگی بیشتری برای تورم دوباره پیدا می کنند.
آیا راه هایی برای پیشگیری وجود دارد؟
اگر تابه حال آنقدر خوش شانس بوده اید که به این بیماری مبتلا نشوید، در اینجا راه هایی برای پیشگیری از آن آورده ایم. حتی اگر مبتلا به آن هستید، با این روش ها می توانید از ابتلا شدن دوباره در آینده جلوگیری کنید.
موادغذایی فیبردار بیشتر بخورید: خوردن بیشتر میوه جات، سبزیجات و حبوبات باعث می شود مدفوع بزرگتر شده و آسان تر دفع شود.
مایعات بیشتر بنوشید: خوردن مایعات زیاد، مدفوع را نرم تر می کند و فشار هنگام عمل دفع کمتر می شود.
عمل دفع را سرموقع انجام دهید: به تاخیر انداختن عمل دفع باعث خشک و سفت شدن مدفوع می گردد و دفع آن بسیار دشوار خواهد شد.
ورزش کنید: فعالیت بدنی باعث کاهش فشار وارد بر رگ ها شده و احتمال یبوست را نیز کاهش می دهد.
به مدت طولانی ننشینید و نایستید: نشستن و ایستادن به مدت طولانی بر رگ ها فشار وارد می آورد. اگر کارتان طوری است که باید برای مدتی طولانی بنشینید، حتماً هر از چند گاهی بلند شده و در اطراف چرخی بزنید.
چه عواملى باعث ایجاد بواسیر مى شود؟
علت واقعى بواسیر مشخص نیست. ولیکن عوامل مهم و موثر در بروز آن عبارتند از:
۱- یبوست مزمن
۲- اسهال مزمن
۳- زور زدن موقع اجابت مزاج
۴- نشستن طولانى مدت در توالت
۵- افزایش سن
۶- عوامل ارثى
۷- حاملگى
۸- تحرک کم
۹- مصرف غذاهاى کم فیبر، عدم استفاده از میوه جات و سبزیجات، مصرف الکل و…
درمان بواسیر چگونه است ؟
اصولاً براى برطرف کردن علایم بواسیر با توجه به نوع و تشخیص پزشک متخصص در این رشته چندین روش درمانى وجود دارد.
۱- درمان طبى: که معمولاً براى بواسیر هاى خفیف درجه اول و یا دوم توصیه مى شود که عبارت است از کنترل یبوست به وسیله مصرف رژیم غذایى پر فیبر مثل میوه جات و سبزیجات، کاهو، آلو، انجیر، نان سبوس دار، اصلاح عادت اجابت مزاج، استفاده از پمادهاى ضد بواسیر و استفاده از ملین ها و لگن آب گرم.
۲- درمان هاى سرپایى : امروزه پزشکان و بیماران درجستجوى راه هاى ساده، موثر و بدون عارضه و یا با کمترین عارضه هستند. از آنجا که روش هاى جراحى معمول با بسترى شدن بیمار، نیاز به بیهوشى، درد پس از عمل، احتمال خونریزى، ترشح، عفونت و از کارافتادگى همراه بوده و نیاز به مراقبت هاى طولانى مدت دارند، لذا تلاش هاى زیادى براى مهار بیمارى بواسیر به روش هاى متعدد سرپایى از قبیل کوتر کردن، منجمد کردن، رابر بند لیگاتور و سایر روش ها بوده است. ولیکن هیچکدام درمان قطعى براى تمام هموروئیدها نبوده و اکثر این روش ها محدودیت هایى دارند. از جمله شایع ترین این روش ها تا کنون روش بستن بواسیر با حلقه لاستیکى است.
بستن با حلقه لاستیکى ( رابر بند):
یکى از روش هاى جدید و شایعى که طرفداران زیادى دارد بستن بواسیر با حلقه لاستیکى (رابر بند) است. این روش در مورد بواسیر هاى درجه دوم و سوم مناسب بوده و به صورت سرپایى بدون استفاده از بى حسى و بیهوشى در مطب قابل انجام است. محدودیت هاى آن در مورد هموروئیدهاى خارجى و یا مخلوط است.
در این روش با کمک یک وسیله یک بارمصرف حلقه لاستیکى را روى قاعده هموروئید قرار داده تا به تدریج هموروئید سیاه شده و بیفتد. این روش در ایران و در بسیارى از مطب ها و درمانگاه هاى تخصصى کولورکتال انجام مى شود. مزیت این روش به سایر روش ها هزینه کم و نداشتن خطر ابتلا به بیمارى هاى عفونى است.
روش بستن شریان بواسیر با استفاده از داپلر (DG-HAL ) :
در این روش نوین درمان، با پاکه (بالشتک) هموروئید برخورد غیرمستقیم مى شود. یعنى عروق اصلى تغذیه کننده بواسیر مسدود مى شود که نهایتاً منجر به کاهش و یا قطع جریان خون به بالشتک بواسیر شده و تورم آن از بین رفته، بواسیر چروکیده شده و در نتیجه علائم نیز از بین مى رود.
طبق گزارشات متعدد این روش بر انواع بواسیر ها نتایج خوبى داشته است.
این روش براى اولین بار در سال ۱۹۹۵ ابداع و از آن زمان در مراکز معتبر متعدد جهان به طور موفقیت آمیزى به کار رفته و امروزه استفاده از این روش تحول اساسى در درمان آسان و بدون عارضه و بدون بیهوشى بواسیر به وجود آورده و مورد استقبال جراحان قرار گرفته است. از مزایاى آن به کوتاه بودن زمان عمل، عدم نیاز به بیهوشى کامل در حین عمل، نداشتن درد و خونریزى و درصد موفقیت بالا مى توان اشاره کرد. خوشبختانه این روش در ایران نیز قابل انجام است.
درمان به روش لیزر :
یکى دیگر از روش هاى جدید براى معالجه بواسیر استفاده از لیزر است که در نهایت برش و برداشتن بافت بواسیر است که با امواج لیزر صورت مى گیرد که روشى گران است و مزیت چندانى نسبت به جراحى ندارد. به طور کلى امروزه گرایش به اعمال جراحى سرپایى بخصوص رابربندینگ و روش DG – HAL رو به افزایش است و استقبال جراحان از این روش رو به فزونى است، که هر دو روش مذکور در سال هاى اخیر در ایران معرفى گشته و در حال حاضر انجام مى گردد.
هیچ کس، به غیر از یک متخصص روده و مقعد، دوست ندارد در مورد بواسیر صحبت کند. اطلاعات کمی در مورد این بیماری در میان عموم وجود دارد، و از طریق رسانه های گروهی نیز اطلاعات کمی ارائه می شود، از اینرو افراد معمولاً تصور می کنند که این بیماری جزء بیماری های نادر است. درصورتی که برخلاف این تصور، افراد بسیار زیادی به آن مبتلا می شود. برطبق تحقیقاتی که در سال ۱۹۹۱ بر این بیماری انجام گرفت، مشخص شد که حدود ۱۰۰ میلیون امریکایی به آن مبتلا هستند.
مبتلایان بسیاری، احتمالاً از روی خجالت، به دنبال درمان آن برنمی آیند. برای این دسته از افراد، عمل دفع و نشستن بر سطوح سفت و سخت، بسیار دردناک و عذاب آور خواهد بود.
اما برای مبتلایان و همچنین آن دسته از افراد که به این بیماری مبتلا نیستند خبر خوبی داریم: راه های بسیاری برای پیشگیری و درمان این بیماری وجود دارد.
خود درمانی برای تسکین موقت :
گرچه اکثر بواسیرها به خودی خود درمان می شوند، راه هایی هست که بتوانید این فرایند درمانی را سریعتر کرده و از میزان درد خود بکاهید.
حمام کنید: خوابیدن در وان آب گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از تورم و درد می کاهد.
یخ بگذارید: با گذاشتن کمپرس یخ بر روی قسمت آسیب دیده می توانید از تورم آن بکاهید.
از کرم استفاده کنید: کرم های موجود در بازار که حاوی عصاره ی فندق، هیدروکورتیزون یا سایر عوامل ضد التهاب هستند، می توانند به کاهش تورم و درد کمک کنند.
درمان های پزشکی و جراحی :
این نوع درمان ها معمولاً برای موارد حاد از بواسیر توصیه می شوند و شامل انواع زیر هستند:
بستن رگ: یک بند لاستیکی به دور بواسیر بسته می شود تا ورود جریان خون به آن را متوقف کند. پس از چند روز، بواسیرها و بند لاستیکی خشک و چروک شده و می افتند، اما ممکن است هفته ها طول بکشد تا ناحیه ی آسیب دیده به طور کامل درمان شود. این مرحله معمولاً بسیار دردناک و همراه با خونریزی است.
تصلب درمانی: یک محلول شیمیایی به داخل رگ تزریق می شود تا بواسیرها را جمع کرده و کوچک کند.
انعقاد: از یک لیزر برای سوزاندن و جمع کردن بافت های بواسیری استفاده می شود.
بواسیر برداری: این روش معمولاً زمان سقوط و پایین افتادن بواسیرها استفاده می شود. این روش به صورت عمل جراحی انجام می شود که نیاز به بستری شدن دارد.
مکمل های گیاهی :
روش دیگر برای درمان بواسیر استفاده از ترکیبات گیاهی است. یک مکمل گیاهی به نام همارون برای درمان بواسیر بسیار مفید شناخته شده و هیچ عوارض جانبی نیز ندارد.
عنصر فعال اصلی در همارون، عصاره ی تصفیه شده ی سوفورا ژاپونیکا یا درخت پاگودای ژاپنی است، که باعث نرمال کردن خاصیت نفوذپذیری رگ ها و مویرگ ها شده، دیواره های رگی را مستحکم می کند و مودغذایی لازم برای سلامت رگ ها را فراهم می کند. همارون باعث تسکین درد، خارش، حساسیت و ناراحتی بواسیر می شود.
تحقیقات انجام شده بر روی عصاره های سوفورا نشان داده است که %۹۴ از افرادی که از این ترکیب گیاهی استفاده کرده اند، فارغ از هرگونه خونریزی، خارش، تورم و التهاب بوده اند
درمان های تغذیه ای برای بواسیر به قرار زیر است:
1) استفاده ازغذاهای پر فیبر یا به عبارت دیگر سبزی جات و میوه جات،که هم در جلوگیری از بروز این بیماری و هم در درمان این بیماری مؤثرند. برخی از انواع غذاهای پرفیبرعبارتند از:
* انواع حبوبات به خصوص نخود ، لوبیا و باقلا
* دانه های کامل و سبوس دارمانند سبوس جو و شلتوک برنج
* انواع میوه جات
انجیر-آلو-زردآلو-انگور-هلو-طالبی
* سبزی جات مانند کاهو، هویج و کلم .
2) مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب
3) استفاده از روغن زیتون به جای سس های سالاد
4) پرهیز از مصرف ادویه جات تند و تحریک کننده مانند کاری، پودر فلفل و…
5) استفاده از عادات غذایی صحیح و مشاوره با متخصص تغذیه
6) کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل
نحوه اجراي دستورات مراقبتي براي درمان هموروئيد:
1- استفاده از رژيم غذايي پر فيبر از قبيل ميوه جات فراوان ، سبزيجات و مايعات فراوان .
2- اصلاح عادات اجابت مزاج : اجابت مزاج به موقع و خودداري از نشستن طولاني در دستشويي ، شرط اساسي است . بهترين زمان براي اجابت مزاج معمولا 60 دقيقه پس از صرف غذا مي باشد . صبح ها پس از صرف صبحانه و يا پس از شام شايد زمان مناسبي باشد .
3- خودداري از زور زدن طولاني موقع اجابت مزاج و جلوگيري از ايستادن هاي طولاني مدت در محل كار يا منزل .
4- استفاده از پودر پسيليوم (اسفرزه ) و يا داروهاي ديگري كه پزشك براي شما تجويز مي كند .
5- استفاده از آب سرد جهت شستشو در موقع اجابت مزاج
.6- لگن آب گرم پس از اجابت مزاج . حداقل روزانه 2 مرتبه (صبح و عصر ) هر بار به مدت 20 دقيقه استفاده كنيد .
7- استفاده از پمادهاي موضعي از قبيل آنتي بواسیر يا شياف و ليدوكائين طبق دستور پزشك .
درمان جراحي براي هموروئيد هاي پيشرفته مي باشد كه توسط جراح ، بافت هاي بواسيري برداشته و بخيه مي شوند ، كه مراقبت هايي پس از عمل نياز است .
درمان گیاهی و سنتی
بواسیر ورم دردناك رگ هاى مقعد است كه گاهى از آن خون مى آید و بیشتر بواسطه یبوست مزمن یا نشستن زیاد بخصوص نشستن سرپا تولید مى گردد. این بیمارى مخصوصا در اشخاص مسن و كسانى كه از كبد رنجورند زیاد است.
كسانى كه مبتلا به بواسیر هستند وقتى در مصرف پنیر، تخم مرغ، شیر، گوشت و شیرینى افراط مى كنند بیمارى آنها تشدید مى شود، ولى با رژیم انگور بهبود كاملى در خود خواهند یافت. چنین بیمارانى وقتى چند روز آب انگور ملس (ترش و شیرین) را نوشیدند و از نیمه بدن به پایین با دوش آب سرد حمام گرفتند احساس خواهند كرد كه حال آنها بسیار خوب شده است.
پرتقال ضد بواسیر است. از تورم مقعد و در نتیجه ایجاد بواسیر جلو گیرى مى كند.
براى بواسیر داخلى و خارجى، دوازده تره فرنگى را با پیاز و برگ آن در شش تا هشت لیتر آب بجوشانید، بعد این آب را در وان بریزید وسط بدن خود را در آن گذاشته و حمام ته نشین بگیرید.
حمام ته نشین در هشت روز هر روز یك بار باید گرفته شود و بعد هر قدر بهبودى حاصل شد باید بین آن فاصله زیادتر شود. ولى در مواقعى كه حالت بحرانى پیش مى آید باید در هر روز دوبار حمام ته نشین گرفت.
سیر براى درمان خونریزى بواسیر مؤثر است.
لیمو از خونریزى بواسیر جلو گیرى مى كند.
جوشانده ی گل گزنه ی سفید در درمان بواسیر مصرف مى شود. در این موارد یك قاشق سوپخورى گل خشك گزنه ی سفید را در یك فنجان آب جوش مدت ده دقیقه دم كرده و روزى دو إلى سه فنجان مصرف كنید.
با برگ هاى بادنجان ضمادى درست مى كنند كه در موارد بواسیر استعمال ومصرف مى شود و موجب تسكین درد و شفاى بیمار مى گردد.
جوشانده ی چغندر به مقدار بیست و پنج تا ٥٠ گرم در یك لیتر آب براى بواسیر مصرف مى شود.
شیر سفیدى كه از انتهاى دم انجیر یا برگ آن خارج مى شود به محل بمالند مفید است.
در مورد بواسیرهاى متورم، برگ انجیر را به آن مى مالند تا خون از آن جارى شود.
اگر با شیره ی توت وحشى معاء مستقیم را كمپرس كنند فورا از ریزش خون بواسیر جلو گیرى مى كند.
با به، مربا و كمپوت درست مى كنند و براى درست كردن آن باید به را برش برش كرده و در مقدار كمى آب آن را پخت. پس از آن باندازه ی وزنش شكر در آن ریخت و دوباره نیم ساعت روى آتش آن را با شكر جوشانید. البته در این مورد اگر مرباى به را با شكر زرد تصفیه نشده بپزید مواد غذایى آن زیادتر خواهد شد.
این مربا براى كسانى كه به بواسیر مبتلا شده اند فوق العاده مفید است.
چاى پخته اگر مثل ضماد روى بواسیر گذاشته شود درد آن را تسكین مى دهد و اگر این نوع معالجه تكرار شود آن را خشك مى كند.
نوشیدن روزى سه یا چهار استكان شربت اسطو خودوس بواسیر را معالجه مى كند.
براى درمان بواسیر بادى، انجیر خشك را خیس نموده، صبح ها بطور ناشتا به اندازه ٧٥ گرم از آن میل كنید.
براى درمان بواسیر بادى، كوكوى تره بپزید و میل كنید. تره پخته، یا آش تره هم بسیار مفید است.
از مصرف تره خام و گوجه فرنگى و بادنجان خوددارى كنید.
در معالجه بواسیر بادى، از غذاهاى موجد باد بپرهیزید و گیاهان و ادویههاى بادشكن مثل دم كرده ی بادیان كه با نبات مثل چاى نوشیده مى شود، تخم كرفس، یا انیسون كوبیده با شكر میل كنید.
از چربى مرغ و زرده تخم مرغ و زفت و روغن گلسرخ ضمادى درست مى شود كه در درمان بواسیر مؤثر است.
اگر از بواسیر زرد آب دفع شود مى توان ماده زخم را فشرده چرك آن را بیرون آورد. كندر و پوست انار را سائیده بر آن پاشید. اگر دهانه چرك در داخل بدن بود این دارو را با لعاب كتیرا رقیق سازید و با كمك پنبه شیاف نمایید.
در مورد بواسیر خونى و یا چركى كه علت آن كثیف بودن خون مى باشد اول دستگاه هاضمه را از مسومیت پاك نموده با مصرف آبغوره، گل قند، سنا وگل سرخ معده را تصفیه كنید. بعد با خورده عناب – زرشك – آش تمر – آش آبغوره – انار – تمشك – پرتقال و غذاهایى از این دسته خون را تصفیه كنید. آنگاه مى توانید پوست ریشه گردو را در روغن زیتون بجوشانید تا له شود و ضمادى كه به دست مى آید براى درمان بواسیر بسیار مفید است.
خوردن نخود گرم قبل از سرد شدن، براى بواسیر خونى مفید است.
براى درمان بواسیر خونى مغز گردو، سیاه تخمه، زنیان و بادیان را – هر كدام ٢ مثقال – نرم بسایید و دو روز میل كنید.
در بواسیر دكمه اى، مزاج باید همیشه لینت دار و نرم باشد كه هنگام اجابت باعث ناراحتى نشود. به همین جهت مى توانید روغن زیتون میل كنید یا شب ها موقع خواب سه مثقال هلیله ی سیاه بخورید. خون را با خوردن غذاهاى تصفیه كننده پاك كنید. و نیز براى درمان بواسیر دكمه اى مخلوطى از صبر زرد، صبر سیاه، مقل ازرق، مرمكى، مرك باد، مستكى دانه، هلیله زرد، هلیله سیاه، تخم خواجه باشى را نرم بسایید به مقدار مساوى با كره كاكائو مخلوط كنید و به مقدار دو نخود گنه گنه به آن بی فزایید و شیاف بسازید و شب ها موقع خواب یك شیاف استعمال نمائید.
پوست سبز گردو را بجوشانید بعد از سرد شدن صاف كنید با انجیر كال كه نرم ساییده شده خمیر نموده شیاف بسازید و استعمال كنید در همه اقسام بواسیر مفید است.
اسفناج براى اشخاصى كه مبتلا به بواسیر هستند مفید است.
مصرف خرفه به اشخاص مبتلا به بواسیر توصیه مى شود.
سیب زمینى خام را رنده كرده با روغن زیتون مخلوط كنید ضمادى بوجود مى آید كه براى بواسیر بسیار مفید است.
مصرف خربزه به كسانى كه از بواسیر ناراحتند توصیه شده است. خربزه را همیشه باید قبل از غذا خورد.
جوشانده غلیظ زغال اخته تازه یا خشك را به مقدار یك مشت در نیم لیتر آب بعنوان دارو استفاده مى كنند و بواسیر را با آن كمپرس كرده یا شستشو مى دهند.
روغنى را كه از هسته هلو استخراج مى شود به شكل محلول روى بر آمدگى بواسیر مى مالند.
سرکه سیب: این سرکه علاوه بر خاصیت انقباض، خاصیت ضد باکتریایی نیز دارد و استفاده از آن، به طور موقت درد و خارش مربوط به بواسیر را رفع می کند. روزی ۲ یا ۳ بار با پنبه آغشته به سرکه قسمت موثر را مرطوب کنید.
ژل آلوئه ورا: این گیاه ژل طبیعی است و استفاده از آن به تسکین درد کمک می کند.
شاه بلوط هندی: این میوه به طور موثر گردش خون بدن را بهبود می بخشد و ورم را کاهش می دهد. بواسیر نوعی واریس در قسمت مقعد به حساب می آید و با مصرف خوراکی این میوه، ورم کاهش پیدا می کند و علایم آن نیز کاهش می یابد.
عصاره دانه انگور: عصاره دانه انگور برای بهبود بخشیدن به گردش خون و درمان واریس موثر است. تمامی قسمت های انگور به ویژه عصاره دانه انگور برای درمان بواسیر مفید است.
تره : الكافى – به نقل از فرات بن اَحنَف – از امام صادق (ع) درباره ى تره پرسيدند. فرمود: (آن را بخور؛ چرا كه در آن، چهار ويژگى است : بوى بد دهان را خوش مى سازد؛ بادها را (از بدن ) مى راند؛ بواسير را ريشه كن مى كند، و براى كسى كه بر (خوردن ) آن مداومت ورزد، مايه ى ايمنى از جذام است ). درمان تمامی عفونت ها،تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است كه ساقه ندارد و برك های آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود.
ـ تره ناراحتی طحال را برطرف می كند. همچنین از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آنهاست و دهان را خوشبو می كند.
ـ مصزف تازه آن برای رفع یبوست دائمی، ترش كردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسكین درد مفاصل و نقرس مفید است.
ـ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجة تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه كرده كمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.
ـ تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده 4 گرم تخم تره در یك لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ كلیه و تسكین قولنج مفید است.
ـ تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بواسیر قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنین خوردن 15 گرم آب تره خام، خونریزی بواسیر را قطع می كند.
ـ مالیدن آب تره یا له كرده آن بر روی پوست برای درمان كهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند اثر شفا بخش دارد. تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.
ـ تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ویتامین های ب1 ـ ب2 در تره یافت می شود و دارای كاراتین نیز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی كه مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادرای كمك زیادی می كند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زكام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفسی مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.
ـ در كاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسكین درد می شود.
ـ خوردن 9 گرم تخم تره بو داده در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شكم مفید است.
ـ برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سركه را دربینی بچكانید.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه كك و مك، معالجه پیسی و تسكین دردهای عصبی و تحریكات جلدی اثر شفا بخش دارد.
زردك : امام صادق عليه السلام فرمودند زردك، مايه ى ايمنى از قولنج و بواسير و توان نزديكى را تقويت مى كند.
خواص زردک یا هویج ایرانی با هویج فرنگی در بسیاری جهات مشابهت دارد. مثل وجود ماده کاروتن که در بدن به ویتامین Aتبدیل می شود. اما میزان قند این نوع از هویج بیشتر از هویج فرنگی و آهن آن حدود سه برابر بیشتر است .
هویج ایرانی برای جلوگیری از کم خونی توصیه می شود. این نوع هویج به دلیل داشتن کلسیم و فسفر فراوان برای تحکیم استخوان ها بسیار مفید است.
اگر چاق هستید، روزانه با غذا هویج خام مصرف کنید و اگر لاغر هستید در وعده صبحانه آب هویج بنوشید. هویج حاوی ویتامین های A و D وC وB و املاح آهن و منگنز است.
این سبزی در روند تجدید سلول های پوست موثر است و باعث نرمی و لطافت آن می شود. جوشانده هویج و پیاز و کمی آبلیمو برای درمان امراض مختلف از جمله بیماری های کلیوی مفید است. همچنین هویج خون را پاک می کند. با توجه به خواص متعدد این سبزی می توان آن را به سالاد اضافه کرد اگر به مخلوط پیاز و هویج و لیمو، کمی عسل اضافه کنید برای درمان یرقان مفید است.مصرف هویج برای درمان کم خونی و افزایش شیر مادران توصیه شده است.
تاکاروتن موجود در زردک بیشتر از آن چه تصور می کنید برای مردان مفید است.
زردک باید حداقل هفته ای ۲بار مصرف شود. مردان بالای ۳۰سال که تشکیل خانواده داده اند باید به خوردن زردک اهمیت زیادی بدهند.
برای تصفیه خون، هفته ای یک بار آب زردک بخورید.
زردک هر نوع ناراحتی معده و برای کاهش میزان کلسترول خون، هر شب پس از شام یک لیوان آب زردک مصرف کنید.
برای برطرف کردن دوربینی و آب مروارید در مردان موثر است.و با تقویت سلامت قلب، بیماری های مربوط به قلب را دور نگه می دارد.
مصرف زردک، بیماری لثه را درمان می کند و مانع از بوی بد دهان می شود.
مصرف روزی یک زردک ، در پیشگیری از سرطان مفید است و تقویت کننده سیستم ایمنی است.
برای کنترل انسولین، مبتلایان به دیابت، زردک خام بخورند.
برای تسکین ناراحتی روده ای و پیشگیری از یبوست زردک مصرف کنید.
برنج : امام صادق عليه السلام : برنج، خوب خوراكى است ! روده ها را فراخ مى كند و بواسير را ريشه كن مى سازد. ما بر مردم عراق غبطه مى خوريم كه برنج و خرما خرك مى خورند. اين دو، روده ها را فراخ مى كنند و بواسير را ريشه كن مى سازند.
برنج قهوهای خاصیت ضد التهاب عصبی را دارد.
خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم میکند.
از جوانه برنج نوعی مالت تهیه میشود که به عنوان مقوی معده بکار میرود.
اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است.
آب برنج را میتوان به اطفال شیرخوار نیز داد.
برای شست و شوی زخمها از آب برنج استفاده کنید.
آب برنج را میتوان برای درمان ورم های رودهای و استفراغ های خونی بکار برد.
دم کرده ریشه و ساقههای زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف میشود.
برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید.
برنج خواب آور است.
برنج تشنگی را برطرف میکند.
خوردن برنج تولید اسپرم میکند.
برنج را اگر با شیر و شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت میکند.
اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است.
برای رفع التهاب پوست ، در برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید.
دانشمندان ثابت کردهاند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است.
خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگه میدارد.
رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
سنجد : امام صادق عليه السلام : سنجد… كليه ها را گرم مى كند، معده را پاك مى سازد و مايه ى ايمنى از بواسير و تنگدستى است.
خواص درمانی سنجد:
- بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند.
- میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
- به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی میباشد.
- سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد.
- بادشکن و مقوی قلب است
- سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. (روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. )
- میوه سنجد ضدیرقان میباشد.
- سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می کند و برای رشد مو مفید است.
- کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
- مصرف سنجد درمان ورم کیسه صفراست.
- سنجد باعث قوی شدن ساقها میگردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.
- سنجد تب بر است.
- سنجد کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند.
- سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- سنجد ضد بلغم است.
- سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت میکند
- همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
- سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند.
- سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد:
- برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث میشود که دمل زود سر باز کند.
- عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن عمل می کند.
- از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می شود.
- از گل آن برای التیام زخم استفاده می شود.
- جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
- پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد
- برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بیحس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو میشود.
- جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم میکند و از خونریزی جلوگیری میکند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید.
- بوئیدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند مفید است.
سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.
طهارت گرفتن با آب سرد
امام صادق عليه السلام : طهارت گرفتن با آب سرد، بواسير را از ميان مى برد.
بواسیر و خونریزی آن، راهی است که بدن برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها انتخاب می کند. اظهاراتی که اطباء قدیم و از جمله شیخ الرئیس فرموده اند منطقی و از روی حکمت و عقل می باشد. حتماً این اظهارات تأثیر گرفته از احادیث نبوی است طب اسلامی خون بواسیر را خونی آلوده می داند که باید از بدن خارج شود.
شدّت آلودگی خون بواسیری
خون بواسیری خون بسیار کثیف و ناشی از سودای دم است. سودای دم وقتی رسوب کند آنقدر بیماریزا است که حتی اگر یک قطره آن را در قلبی که در حال تپش باشد بریزند قلب از شدّت آلودگی آن از کار می افتد. کبد تلاش می کند این خون خطرناک را از خودش و از اعضای رئیسه دور کند، لذا بسوی اندام کم ارزشتر و دردناکتر می فرستد تا انسان زنده بماند. دردناکتر از این جهت که انسان را تحریک کند که وضع خطرناک است! زودتر برو و فکری برای درمان کن!
خون کثیف که حاوی سودای غلیظِ دم است آن قدر کثیف است که در انتهای روده ایجاد ضایعه می کند. فولیکول های زیادی در انتهای روده تشکیل می شود که فرورفتگی و بیرون زدگی های آن همراه با خون و چرک از مقعد بیرون میزند. حال اگر این ماده سمی خطرناک به قلب یا اعضای رئیسه دیگر مانند مغز بریزد چه فجایعی در انتظار مریض خواهد بود؟!
در حدیث از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که: «خون بواسیر امان است از جنون، مالیخولیا، سرطان، سکته، جذام و پیسی و امثال آن!» این فرمایش دلسوز امت پیامبر گرامی ماست که به ما می فهماند که راه خروج خون بواسیری را با عمل جراحی نبندید بلکه اصل آن را درمان کنید! اصل آن در کبد است و همان اخلاط اضافی آلوده است که نوع آن اغلب سودای دم بسیار کثیف می باشد.
بنابراین کسانی که بدون معالجه ریشه ای باعث بند آمدن خونریزی بواسیر می شوند در حق بیمار ظلم کرده و زمینه بروز انواع بیماری های خطرناک را بر او هموار کرده اند.
تنها در شرایطی که خون بواسیر باعث ضعف و ناتوانی شدید بیمار شده است باید با ضمادها و داروهای پاشیدنی باعث بند آمدن خون گردید، اما در هر حال باید خون ناپاک و خلط بدجنس از بدن بیمار پاکسازی شود. اگراین پاکسازی بخوبی صورت پذیرد، نیاز چندانی به داروهای موضعی نخواهد بود اگر لازم باشد با بخور دادن و یا داروهای دود کردنی می توان مانع از عفونت محل بواسیر شد یا اینکه پس از پاکسازی بدن، زخم های مقاوم بواسیر را با ضماد و داروهای موضعی دیگر درمان نمود.
مسهل عام
(تحت نظر متخصص طب سنتی باید درست شود)
سنا و گل سرخ از هر کدام 50 گرم
افسنتین و گل ختمی و تخم کتان و ترنجبین از هر کدام 25 گرم
با هم مخلوط و نیم کوب کنید و هر بار یک قاشق غذاخوری را با یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف کنید و شیرین کرده و میل نمایید.
این دارو اسهال آور است لذا مقدار مصرف را بگونه ای تغییر دهید که اسهال ملایمی برقرار باشد مثلاً یک بار در بعد از ظهر میل شود.
سوپ گشنیز را هر روز یا یک روز در میان به جای ناهار میل کنید که مواد سوپ به ترتیب زیر است:
سبزی گشنیز با اسفناج یا برگ چغندر و عدس و یا نخود و کمی برنج و ماهیچه گوسفند یا مرغ بدون چربی و آلوی بخارا.
روز بعد نیز غذا آب پز و شامل سبزیجات فصل مانند کدو و ریواس و کنگر و شلغم و چیزهایی که در همان فصل موجود است باشد.
پس از 15 روز قرص زیر را بسازید و روزانه 3 تا 6 عدد میل کنید:
قرص برای بواسیر
برای جلوگیری از خونریزی بواسیر هم مفید است:
هلیله سیاه – هلیله زرد– مصطکی– کندر خوراکی– ریوند چینی– انزروت– گل سرخ– صبر زرد
مساوی بگیرید و بکوبید و نرم کنید و در آب مقل ارزق خمیر کرده و بصورت قرص های یک نخودی خشک کنید. اگر بیمار هر روز 3 تا 6 عدد قرص بواسیر بخورد بهبود پیدا خواهد کرد.
جوشانده برای بواسیر بطور عام:
(تحت نظر متخصص طب سنتی باید درست شود)
سه پستان– تاجریزی– اسطوخودوس– آویشن– قدومه– خاکشیر– پونه از هر کدام 25 گرم
گاوزبان 15 گرم
بهارنارنج و نعناع از هر کدام 10 گرم
افسنتین– مرزنجوش– تخم خشخاش– بادرنجبویه از هر کدام 8 گرم
خارخاسک– بومادران– کاکوتی– شیرین بیان– بابونه– سنبل الطیب از هر کدام 5 گرم
تخم گشنیز– ختمی– تخم شنبلیله– بولاغ اوتی– سیاه دانه– بزرک سرخ– گزنه از هر کدام 20 گرم.
داروها را با هم مخلوط و به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید.
هر 1 قسمت را با 6 بطری آب بجوشانید تا 4 بطری بماند صاف کنید و با یکصد گرم شکر معادل یک استکان مخلوط کرده و دوباره بجوشانید تا 3 بطری بماند در یخچال نگهداری کنید و بعد از هر غذا نصف تا یک استکان میل کنید.
عرقیات زیر را با هم مخلوط و قبل از هر غذا نصف تا 1 استکان میل کنید:
عرق گشنیز– عرق افسنتین– عرق نعناع– عرق شنبلیله– عرق گزنه– عرق بولاغ اوتی
اگر بیمار بعد از هر غذا نسخه جوشانده بواسیر بطور عام و قبل از هر غذا عرقیات فوق رامصرف کند نتیجه خواهد گرفت.
غذای بیماران بواسیری
باید از خوردن سرخ کردنی، کباب، گوشت های غلیظ، گوشت گوساله و گاو، شیر و آنچه وابسته به شیر است، سیر، ادویه جات، سوسیس و کالباس، انواع ساندویج ها، شیرینی جات قنادیريال، نانی که با جوش شیرین پخته شده باشد، آب یخ، نوشابه و هر چیزی که باعث یبوست و سفتی مدفوع شود پرهیز کنند. غذاها باید ملین و نرم کننده باشند.
خوردن انجیر و آلوی بخارا خیس کرده که آلوی بخارا در تعداد 2 برابر انجیر باشد تا میزان 10 عدد انجیر و 20 عدد آلوی بخارا ناشتا بسیار خوب است. سوپ هایی که با سبزی های گشنیز و اسفناج و برگ چغندر و تره و آلوی بخارا پخته شود در دستور کار قرار گیرد و گوشت فقط آب پز همراه با موارد فوق پخته شود، آنهم گوشت مرغ یا گوسفند باشد.
بخور برای بواسیر
تخم گشنیز و آویشن و گل ختمی و تخم مرو را با مقداری آب بجوشانید و موضع را مرتب بخور دهید.
مرهم بواسیر و شقاق مقعد
موم و روغن کنجد و پیه مرغابی و مغز ساق گاو و روغن کوهان شتر و زرده تخم مرغ کتان و مقل ارزق را بجوشانید و داروها را در آب آن داخل کرده بصورت مرهم بسازید و موقع حاجت روی زخم بواسیر بمالید.
معالجه یبوست بواسیر
ده عدد انجیر و بیست عدد آلوی بخارا که در آب خیس خورده باشد برای یبوست بواسیر بسیار مفید است که ناشتا خورده شود.
ترکیبی از حنظل و مقل ارزق و تخم مرو و صبر سیاه و هلیله سیاه و سنا و گل سرخ و رب ریوند و اسفرزه علاوه بر دفع یبوست بیماری بواسیر را نیز درمان می نماید.
علایم شایع بواسیر :
خونریزى: اولین و شایع ترین علامت خونریزى است. خونریزى هنگام اجابت مزاج است که پس از دفع مدفوع سفت ایجاد مى شود و به صورت خون روشن و تازه روى کاسه توالت مى چکد. وضعیت آن طورى است که اکثراً پس از مدفوع است و به عبارتى از مدفوع جدا است.
افراد بایستى متوجه باشند که اگر خون مخلوط با مدفوع باشد بایستى به سایر عوامل مثل سرطان ها، پولیپ ها و کولیت ها مشکوک شده و حتماً بررسى کامل کولون توسط جراح متخصص کولورکتال انجام شود.
خروج توده (بیرون زدگى): دومین علامت بیرون زدگى است که گاهاً بالشتک هاى هموروئیدى از مقعد خارج شده که خود به خود جا رفته و یا براى جااندازى نیاز به دستکارى دارند و گاهى آنقدر وسیع هستند که قابل جااندازى نیستند و بایستى سریع تر به جراح مراجعه شود.
احساس این که پس از اجابت مزاج، راست روده بهطور کامل تخلیه نشده باشد (این حالت تنها در مورد بواسیر بزرگ دیده میشود).
درد: سومین علامت درد است که در هموروئیدهاى درجه سوم، چهارم عارضه دار شده و یا هموروئیدهاى خارجى و مخلوط بروز مى کند. خارش یا ترشح مخاطی پس از اجابت مزاج
پیشگیری :
برای اجابت مزاج عجله نکنید و در عین حال از زور زدن و نشستن طولانیمدت در توآلت خودداری کنید.
اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید.
مقدار فیبر غذایی را در رژیم خود افزایش دهید.
روزانه ۱۰-۸ لیوان آب بنوشید.
بهطور منظم ورزش کنید.
عواقب مورد انتظار :
بواسیر معمولاً با مراقبت مناسب خوب میشود، اما علایم ممکن است افت و خیر داشته باشند (یعنی بواسیر ممکن است پس از یک دوره یبوست دوباره ظاهر شود). در مواردی که به درمان محافظهکارانه خوب پاسخ نمیدهند شاید جراحی مورد نیاز باشد.
اصول کلی :
درمان با هدف تخفیف علایم صورت میگیرد.
هیچگاه برای اجابت مزاج زور نزنید.
پس از اجابت مزاج، ناحیه را با ملایمت پاک کنید.
برای تخفیف درد، روزانه چندین بار هر بار به مدت ۲۰-۱۰ دقیقه در آب گرم بنشینید.
برای تخفیف درد و تورم ناشی از وجود لخته در بواسیر یا بیرون زدگی بواسیر، یک روز در رختخواب استراحت کنید و روی ناحیه کیسه یخ بگذارید.
در مواردی که مقاوم به درمان هستند، امکان دارد نیاز به جراحی وجود داشته باشد. روشهای مختلفی وجود دارند:
بستن یک باند لاستیکی در قاعده بواسیر؛
اسکلروتراپی (تزریق مواد شیمیایی برای بسته شدن سیاهرگها و تشکیل بافت جوشگاهی)؛
جراحی با سرما (یخ زدن بواسیر با نیتروژن مایع)؛
انعقاد بواسیر (با اشعه مادون قرمز یا لیزر)؛
در آوردن بواسیر
داروها :
برای درد خفیف، خارش، یا کاهش تورم، میتوان از داروهایی که اختصاصاً برای تخفیف علایم بواسیر ساخته شدهاند استفاده کرد. اگر علایم بواسیر به هنگام حاملگی رخ دهند، از پزشک خود در مورد داروهای مناسب که در حاملگی مشکلی ایجاد نکند سؤوال کنید.
اگر نیاز به استفاده از مسهل باشد، از نرمکنندههای اجابت مزاج استفاده کنید.
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری :
محدودیتی برای آن وجود ندارد. کار روده با آمادگی جسمانی مناسب بهبود مییابد.
درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر در همان جایی که بواسیر بوده است یک برجستگی سفت تشکیل شود.
اگر بواسیر باعث درد شدید میشود که با درمانهای ذکر شده در بالا تخفیف نیابد.
اگر خونریزی زیاد باشد (بیش از مقداری که در قسمت علایم ذکر شد). البته باید به یادداشت که خونریزی ممکن است یکی از علایم اولیه سرطان باشد.
توصيه هاي پس از جراحي بواسیر :
1- اصلاح رژيم غذايي با استفاده از غذاهاي پر فيبر از قبيل مصرف سبزيجات ، ميوه جات فراوان ، پودر پسيليوم (اسفرزه ) ، مايعات فراوان .
2- تنظيم اجابت مزاج مرتب و به موقع كه معمولا يك ساعت پس از غذا خوردن زمان مناسبي براي اجابت مزاج مي باشد .
3- شستشوي با آب گرم.
4- استفاده از پماد آنتي هموروئيد يا شياف آن پس از اجابت مزاج طبق دستور پزشك .
5- در لگن آب گرم به مدت 20-15 دقيقه پس از اجابت مزاج بنشينيد و تكرار ان 3-2 مرتبه در روز مفيد است .
خونريزي پس از عمل جراحي :
تا چند روز پس از عمل ممكن است خونريزي مختصر و يا دفع خونابه داشته باشيد ، كه اين مسئله طبيعي است. كه بايستي از يبوست و زور زدن هنگام اجابت مزاج خودداري كرده و استفاده از لگن آب گرم نيز كمك كننده مي باشد. در صورت ادامه يبوست و فشار موقع اجابت مزاج، احتمال خونريزي پس از جراحي افزايش مي يابد. در صورت خونريزي شديد و يا تداوم آن در اولين فرصت به پزشك و يا اورژانس بيمارستان مراجعه نماييد